Saxophone Conversations Sv

Saxophone Conversationsär ett projekt som leds av tenorsaxofonisten Fredrik Carlquist, bosatt i Barcelona sedan 2001. Gruppen bildades 2011 och musiken gör avstamp i femtiotalets  Cool- och West Coast Jazz.  Arrangemangen är uppbyggt kring samspelet mellan Carlquist och baritonsaxofonisten Joan Chamorro, båda bland de ledande saxröstarna på Barcelonas jazzscen idag. Repertoaren består av standards och original av Carlquist i arrangemang där utarbetade idéer omärkt smälter samman med med improvisation. Fokuset ligger på melodi och swing och tillsammans skapar bandet en dynamisk och tillgänglig musik där de små detaljerna är viktiga. Fredrik Carlquist arbetar regelbundet med många av Spaniens och Sveriges främsta jazzmusiker och hans lyriska och melodiska spel har genom åren hörts med internationellt uppmärksammade musiker.

Joan Chamorro har skapat sig ett världsrykte som grundare och ledare av Sant Andreu Jazz Band och reser världen runt som musiker och föreläsare. Hans youtube-kanal drar miljoner lyssnare och han är skivaktuell på Amerikanska skivetiketten Impulse.

I Skandinavien framträder Saxophone Conversations med bassisten Johnny Åman och trumslagaren Cornelia Nilsson. Fredrik Carlquist spelar tenorsax och klarinett och Joan Chamorro spelar baritonsax    .

“Lyrik i varje ton. Melodiskt och harmoniskt, både när saxofontonerna sammanfaller i något kort sagt underbart och när de lämnar varann, spelar solo, och kommer tillbaka i gemensam harmoni.”

”De är ett par poeter som står på scen med saxofoner i händerna istället för diktsamlingar.”

“Jo, måste först nämna kompet – rytmen, gunget, svänget – för även om saxofonkonversatörerna  Carlquist och Chamorro spelar huvudroller läggs grunden av kompduon. Enligt jazzreceptet: utan sväng – ingenting.”

Bengt Eriksson, Ystads Allehanda- 2018

Nytt album!